Hans van Staveren

Instrument: bariton sax

Begin oktober 1977 ben ik beëdigd als agent van gemeentepolitie Breda. Deze bijeenkomst werd muzikaal opgeluisterd door de Bredase politie kapel. Na afloop van deze bijeenkomst heb ik mij direct aangemeld bij deze kapel. Met twee jaar blokfluitles in de bagage kreeg ik van de dirigent Piet van Ginneken een bes klarinet en een leerboek en de opdracht begin maar. De week erna speelde ik al mee in de kapel!. Na enkele jaren ben ik overgestapt op de tenorsax. Omstreeks 1985 werd de overstap gemaakt naar de alt saxofoon. In 1988 is de Bredase politie kapel opgeheven. Vanaf 1995 maak ik deel uit van de saxofoonsectie van de Mid West Band . In eerste instantie als alt saxofonist en vanaf medio 1997 tot heden als baritonsaxofonist. Sinds 1977 ben ik lid (geweest) van een dansorkest, Egerlander kapel diverse carnavals bands, een fanfare en een harmonie. Ik ben ook gedurende een korte periode lid geweest van het Nederlands Politie Orkest. Muziek is voor mij een uitstekende gelegenheid om stoom af te blazen.

Instrument: bariton sax

Begin oktober 1977 ben ik beëdigd als agent van gemeentepolitie Breda. Deze bijeenkomst werd muzikaal opgeluisterd door de Bredase politie kapel. Na afloop van deze bijeenkomst heb ik mij direct aangemeld bij deze kapel. Met twee jaar blokfluitles in de bagage kreeg ik van de dirigent Piet van Ginneken een bes klarinet en een leerboek en de opdracht begin maar. De week erna speelde ik al mee in de kapel!. Na enkele jaren ben ik overgestapt op de tenorsax. Omstreeks 1985 werd de overstap gemaakt naar de alt saxofoon. In 1988 is de Bredase politie kapel opgeheven. Vanaf 1995 maak ik deel uit van de saxofoonsectie van de Mid West Band . In eerste instantie als alt saxofonist en vanaf medio 1997 tot heden als baritonsaxofonist. Sinds 1977 ben ik lid (geweest) van een dansorkest, Egerlander kapel diverse carnavals bands, een fanfare en een harmonie. Ik ben ook gedurende een korte periode lid geweest van het Nederlands Politie Orkest. Muziek is voor mij een uitstekende gelegenheid om stoom af te blazen.