Theo Brok

Instrument: tenor saxofoon

Per 1 oktober 1967 startte zijn muzikale carrière als nieuwbakken lid van de kopgroep (tamboerkorps) van het Tilburgs Politie Muziekkorps. Zonder onderbreking dus nu meer dan 55 jaar actief met de  politiemuziek. In 1972 verruilde hij het slagwerk voor een studie op klarinet. Een klassieke opleiding van 5 jaar met als leraar Rinus van Hamond (gepensioneerd soloklarinettist van het Brabant Orkest). In de toenmalige politieharmonie ontwikkelde hij zich tot concertmeester met alle soloverantwoordelijkheid van dien. In de loop der jaren is zijn muzikale interesse echter verschoven van klassiek naar lichte- en jazzmuziek. Het lidmaatschap als 1e klarinettist van de Koninklijke Harmonie Orpheus moest eraan geloven en het was maar goed dat de politieharmonie werd omgevormd naar een heuse Big Band. Op deze manier kwam de saxofoon in zijn leven. Samen met Ad, Sandy, Hans en Jaap maakt hij als tenorsaxofonist deel uit van de lekker swingende saxsectie.

Op 3 mei 1983 was hij betrokken bij de oprichting van weer een dixiebandje de Puple Jazz Band. Binnen dit (in 2008 na 25 jaar opgeheven) orkest werkte hij mee aan meer dan 500 optredens. Zeven jaar speelde hij bij de Groove Machine (een vette soul/funk band met 3 blazers). Deze band kende spetterende party-optredens waarbij de sopraan- de tenor- en de baritonsaxofoon afgerost werden. Muzikaal was dit werkelijk kicken. 
Na z’n pensionering is muziek studeren weer aan de orde van de dag.  
Een gouden pareltje in zijn muzikale loopbaan tot nu toe vormt de oprichting van het New Orleans Jazztrio “The Buddys ” in 2008. Binnen dit nostalgisch jazztrio wordt hij op klarinet en saxofoon vergezeld door contrabas en banjo/gitaar en piano.
Druk is hij ook bij de Ballroom Syncopaters in Helvoirt. De laatste ontwikkeling is de oprichting van Jazz for Fun. Een jazzcombo en vriendenclubje dat onder zijn leiding leuke jazz speelt.

Instrument: tenor saxofoon

Per 1 oktober 1967 startte zijn muzikale carrière als nieuwbakken lid van de kopgroep (tamboerkorps) van het Tilburgs Politie Muziekkorps. Zonder onderbreking dus nu meer dan 50 jaar doende met onder andere de politiemuziek. In 1972 verruilde hij het slagwerk voor een studie op klarinet. Een klassieke opleiding van 5 jaar met als leraar Rinus van Hamond (gepensioneerd soloklarinettist van het Brabant Orkest). In de toenmalige politieharmonie ontwikkelde hij zich tot concertmeester met alle soloverantwoordelijkheid van dien. In de loop der jaren is zijn muzikale interesse echter verschoven van klassiek naar lichte- en jazzmuziek. Het lidmaatschap als 1e klarinettist van de Koninklijke Harmonie Orpheus moest eraan geloven en het was maar goed dat de politieharmonie werd omgevormd naar een heuse Big Band. Op deze manier kwam de saxofoon in zijn leven. Samen met Ad, Lena, Hans en Jaap maakt hij als tenorsaxofonist deel uit van de lekker swingende saxsectie.

Twee jaar speelde hij bij de Juggets Jazzband. Op 3 mei 1983 was hij betrokken bij de oprichting van weer een dixiebandje de Puple Jazz Band. Binnen dit (in 2008 na 25 jaar opgeheven) orkest werkte mee aan meer dan 500 optredens. Zeven jaar speelde hij bij de Groove Machine (een vette soul/funk band met 3 blazers). Deze band kende spetterende party-optredens waarbij de sopraan- de tenor- en de baritonsaxofoon afgerost werden. Muzikaal was dit werkelijk kicken. Zijn plek daar werd overgenomen door zijn muzikale dochter Marith.
In 2007 ging hij met pensioen. Dit betekende meer tijd voor alle leuke dingen in het leven. Zijn kleinkinderen Iris en Jasper, de muziek en nog vele andere liefhebberijen profiteren hiervan. Muziek studeren is weer aan de orde van de dag en links en rechts wordt een open muziekpodium bezocht. Een tijdje werkte hij vast mee bij de www.dirtystreamjazzband.nl uit Oisterwijk tot dit orkest onder zijn leiding werd omgevormd tot de Jazzy Swing Collection. Dat orkest ondersteunt ook de Stichting New Orleans Jazz Oisterwijk waarvan hij de voorzitter is en welke stichting belast is met de organisatie van het jaarlijkse Jazzfestival Oisterwijk.
Een gouden pareltje in zijn muzikale loopbaan tot nu toe vormt in 2008 de oprichting van het New Orleans Jazztrio “The buddys ”. Binnen dit nostalgisch jazztrio wordt hij op klarinet en saxofoon vergezeld door contrabas en banjo.
Inmiddels is hij ook belast met de programmering van jazz-optredens in Cultuurcentrum Tiliander en ander horecabedrijven in Oisterwijk. .