Marinus van Deudekom

Instrument: Double Bass & 5 string electrical bass

Samen met drummer Erwin vorm ik de dampende ritmetrein van de Mid West Band. Er is geen ontkomen aan, je rijdt lekker met ons mee of wordt omver gereden. Pianist Jelle, percussionist Ton en gitarist Wim zorgen er samen met ons voor dat er een mooi tapijtje ligt waarop de blazers hun mooie melodieën kunnen laten horen.

Ik ben vanaf 1978 in de Politiemuziek bezig, eerst als slagwerker in de Politieharmonie en sinds de grote omvorming naar een BigBand orkest als de bassist. Vanaf mijn prille jeugd stroomt muziek door mijn aderen en het zal je dan ook niet verbazen dat ik in diverse bands gespeeld heb. Allerlei soorten muziek komen dan voorbij zetten van rock tot country via eigen werk naar popcovers. De namen van die bands zijn The Creation, Wanted, New Sound, That’s It, Wheels, Swing Out en natuurlijk 57Chevy en Roadhouse.

De bassen die ik gebruik zijn een Duitse 3/4 bolrug Double Bass (contrabas) en een 5 snarige Bass Colection “EWOS” basgitaar. Omdat veel muziek van tegenwoordig ook een lage B snaar vereist, heb ik een 5 snarige contrabas-stick van Ned Steinberger Design gekocht. Als eerbetoon aan mijn vader noem ik hem “Grandpa”

Mijn bass stack is een SWR combinatie van de Workingsmans pro 750 versterker met daaronder de “Son of Bertha” en een 2 keer 10″ workingmanspro topkast. Deze vormen samen met mijn Boss GT6B effectenbak de achterkant van mijn geluid.

Buiten dit alles ben ik ook sinds een jaartje of 25 de voorzitter van de band en dat mag ik samen met de andere bestuursleden ook graag doen.

Instrument: Double Bass & 5 string electrical bass

Samen met drummer Erwin vorm ik de dampende ritmetrein van de Mid West Band. Er is geen ontkomen aan, je rijdt lekker met ons mee of wordt omver gereden. Pianist Jelle, percussionist Ton en gitarist Wim zorgen er samen met ons voor dat er een mooi tapijtje ligt waarop de blazers hun mooie melodieën kunnen laten horen.

Ik ben vanaf 1978 in de Politiemuziek bezig, eerst als slagwerker in de Politieharmonie en sinds de grote omvorming naar een BigBand orkest als de bassist. Vanaf mijn prille jeugd stroomt muziek door mijn aderen en het zal je dan ook niet verbazen dat ik in diverse bands gespeeld heb. Allerlei soorten muziek komen dan voorbij zetten van rock tot country via eigen werk naar popcovers. De namen van die bands zijn The Creation, Wanted, New Sound, That’s It, Wheels, Swing Out en natuurlijk 57Chevy en Roadhouse.

De bassen die ik gebruik zijn een Duitse 3/4 bolrug Double Bass (contrabas) en een 5 snarige Bass Colection “EWOS” basgitaar. Omdat veel muziek van tegenwoordig ook een lage B snaar vereist, heb ik een 5 snarige contrabas-stick van Ned Steinberger Design gekocht. Als eerbetoon aan mijn vader noem ik hem “Grandpa”

Mijn bass stack is een SWR combinatie van de Workingsmans pro 750 versterker met daaronder de “Son of Bertha” en een 2 keer 10″ workingmanspro topkast. Deze vormen samen met mijn Boss GT6B effectenbak de achterkant van mijn geluid.

Buiten dit alles ben ik ook sinds een jaartje of 25 de voorzitter van de band en dat mag ik samen met de andere bestuursleden ook graag doen.